PRIVATLIVSPOLITIK

OMHU A/S

Denne privatlivspolitik beskriver, hvordan Omhu A/S (“vi”, “os”) behandler dine personoplysninger, når du bruger Hudsvar-applikationen (“app”).

Appen er primært designet til at besvare spørgsmål vedrørende dine symptomer og til at tage og uploade billeder af din hud, for at sende disse til en hudlæge, der vil gennemgå din sag og herefter sende dig en vurdering.

Det andet formål med appen er udviklingen af AI (kunstig intelligens) til medicinsk billedanalyse.

1. DATAANSVARLIG

Koncernen, der er ansvarlig for behandling af dine personoplysninger, er:

Omhu A/S

Silkegade 8,
CVR-nr. 41600039
1113 København
Danmark

Kontaktoplysningerne til vores databeskyttelsesansvarlige er som følger:

E-mail: dataprivacy@omhu.com 
Telefon: +45 44 94 58 88

2.BESKRIVELSE AF BEHANDLINGSPROCESSEN
A. Formål
Formål n.º 1: Levering af Hudsvar-appen

Personoplysninger bruges til at hjælpe dig med at tage billeder af din hud, så du kan modtage en symptomvurdering fra en hudlæge. Appen er primært designet til at tage og uploade billeder af din hud, som kan indeholde helbredsoplysninger om dig i form af en hudsygdom.

Personoplysninger bruges også med det formål at kommunikere med dig, herunder ved at sende dig notifikationer om, at du har modtaget resultaterne af din vurderingsanmodning.s.

Du kan bruge appen uden at oprette en konto.

Formål n.º 2: Optimering af appens brugeroplevelse og funktionalitet, herunder at sende feedback til Hudsvar-teamet.

Personoplysninger indsamles med det formål at udarbejde statistikker og optimere brugeroplevelsen og funktionerne i appen. Til disse formål indsamler vi oplysninger om din mobile enhed og din brug af appen.

Formål n.º 3: Videnskabelig forskning

Når du bruger appen til at vurdere en potentiel hudsygdom, bruger vi de billeder, der er indsamlet i appen, til at udvikle og forbedre appens algoritme til videnskabelige formål. Behandlingen af sådanne personoplysninger gør det muligt at finde mønstre i billedernes indhold og derved hjælpe diagnosticeringsprocessen og hjælpe med at forudsige udviklingen af den potentielle hudsygdom.

B. Kategorier af personoplysninger
Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

a) Almindelige personoplysninger:

• Unikt bruger-ID
• IP-adresseIP-adresse • Dirección IP.
• Selvangivet alder, køn, tidligere diagnosticeret/-de hud lidelse(r), anvendt behandling, eksisterende allergier, kontakt med person diagnosticeret med fnat eller udslæt og kløe, der ligner dine symptomer.
• Selvvurderet tilstedeværelse og niveau af kløe, tilstedeværelse og placeringer af udslæt, udseende.
• Metadata inkluderet i billederne, f.eks. filtype og størrelse.

b) Følsomme personoplysninger:

• Billeder af hudsygdomme (helbredsoplysninger)

c) Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

Almindelige personoplysninger:
• E-mailadresse, hvis du bruger kontaktformularen i appen til at kontakte os.
• Unikt bruger-ID.
• Enheds-ID.
• Oplysninger om din brug af appen

C. Kilde til personoplysninger
Vi indsamler dine personoplysninger fra følgende kilde(r):
• Direkte fra dig
d.

Vi indsamler dine personoplysninger fra følgende kilde(r):
- Direkte fra dig.

D. Juridisk grundlag for behandlingen
Vi behandler dine personoplysninger på følgende juridiske grundlag:
• Artikel 6.1.b (opfyldelse af en kontrakt)
• Artikel 6.1.a og 9.2.a (samtykke)

Vi behandler dine personoplysninger på følgende juridiske grundlag:
• Artikel 6.1.f (nødvendig for forfølgelsen af vores legitime interesser, herunder oplysninger, der er nødvendige for appens funktion og modtagelse af feedback vedrørende appen)

Vi behandler dine personoplysninger på følgende juridiske grundlag:
• Artikel 6.1.a (samtykke)
• Afsnit 10 i databeskyttelsesloven

E. Modtagere
Vi deler dine personoplysninger med:
• Omhu Group-koncerner
• Tekniske tjenesteudbydere, der som databehandlere vil hjælpe os med databehandlingsaktiviteter

Vi deler dine personoplysninger med:
• Omhu Group-koncerner
• Tekniske tjenesteudbydere, der som databehandlere vil hjælpe os med opbevaring og analyse af brugen af appen

Vi deler dine personoplysninger med:
• Omhu Group-koncerner
• Tekniske tjenesteudbydere, der som databehandlere vil hjælpe os med databehandlingsaktiviteter

F. Dataopbevaring
Vi opbevarer personoplysninger, der er behandlet til dette formål:
• Så længe du bruger Imagine-appen.
• Personoplysninger vil blive slettet fra appen, 12 måneder efter du sidst brugte appen.

Vi opbevarer personoplysninger, der er behandlet til dette formål:
• Så længe du bruger Imagine-appen.
• Personoplysningerne vil blive slettet/anonymiseret.

Vi opbevarer personoplysninger, der er behandlet til dette formål:
Så længe det er nyttigt og nødvendigt med det formål at forbedre algoritmen. Personoplysningerne slettes, hvis vi vurderer, at de ikke længere er nyttige i forhold til forbedring af algoritmen.
FormålKategorier af personoplysningerKilde til personoplysningerJuridisk grundlag for behandlingenModtagereDataopbevaring

Formål #1 – Levering af Hudsvar-appen

Personoplysninger bruges til at hjælpe dig med at tage billeder af din hud, så du kan modtage en symptomvurdering fra en hudlæge. Appen er primært designet til at tage og uploade billeder af din hud, som kan indeholde helbredsoplysninger om dig i form af en hudsygdom.

Personoplysninger bruges også med det formål at kommunikere med dig, herunder ved at sende dig notifikationer om, at du har modtaget resultaterne af din vurderingsanmodning.

Du kan bruge appen uden at oprette en konto.

.

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

a) Almindelige personoplysninger:

– Unikt bruger-ID,

– IP-adresse,

– Selvangivet alder, køn, tidligere diagnosticeret/-de hud lidelse(r), anvendt behandling, eksisterende allergier, kontakt med person diagnosticeret med fnat eller udslæt og kløe, der ligner dine symptomer.

– Selvvurderet tilstedeværelse og niveau af kløe, tilstedeværelse og placeringer af udslæt, udseende.

– Metadata inkluderet i billederne, f.eks. filtype og størrelse.

b) Følsomme personoplysninger:

– Billeder af hudsygdomme (helbredsoplysninger)

Vi indsamler dine personoplysninger fra følgende kilde(r):

– Direkte fra dig

Vi behandler dine personoplysninger på følgende juridiske grundlag:

– Artikel 6.1.b (opfyldelse af en kontrakt)

– Artikel 6.1.a og 9.2.a (samtykke)

Vi deler dine personoplysninger med:

– Omhu Group-koncerner

– Tekniske tjenesteudbydere, der som databehandlere vil hjælpe os med databehandlingsaktiviteter

Vi opbevarer personoplysninger, der er behandlet til dette formål:

– Så længe du bruger Imagine-appen.

– Personoplysninger vil blive slettet fra appen, 12 måneder efter du sidst brugte appen.

Formål #2 – Optimering af appens brugeroplevelse og funktionalitet, herunder at sende feedback til Hudsvar-teamet.

Personoplysninger indsamles med det formål at udarbejde statistikker og optimere brugeroplevelsen og funktionerne i appen. Til disse formål indsamler vi oplysninger om din mobile enhed og din brug af appen.

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

a) Almindelige personoplysninger:

– E-mailadresse, hvis du bruger kontaktformularen i appen til at kontakte os.

– Unikt bruger-ID,

– Enheds-ID

– Oplysninger om din brug af appen

Vi indsamler dine personoplysninger fra følgende kilde(r):

– Direkte fra dig

Vi behandler dine personoplysninger på følgende juridiske grundlag:

– Artikel 6.1.f (nødvendig for forfølgelsen af vores legitime interesser, herunder oplysninger, der er nødvendige for appens funktion og modtagelse af feedback vedrørende appen)

Vi deler dine personoplysninger med:

– Omhu Group-koncerner

– Tekniske tjenesteudbydere, der som databehandlere vil hjælpe os med opbevaring og analyse af brugen af appen.

Vi opbevarer personoplysninger, der er behandlet til dette formål:

– Så længe du bruger Imagine-appen.

– Personoplysningerne vil blive slettet/anonymiseret

Formål #3 – Videnskabelig forskning

Når du bruger appen til at vurdere en potentiel hudsygdom, bruger vi de billeder, der er indsamlet i appen, til at udvikle og forbedre appens algoritme til videnskabelige formål. Behandlingen af sådanne personoplysninger gør det muligt at finde mønstre i billedernes indhold og derved hjælpe diagnosticeringsprocessen og hjælpe med at forudsige udviklingen af den potentielle hudsygdom.

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

a) Almindelige personoplysninger:

– Unikt bruger-ID

b) Følsomme personoplysninger:

– Billeder af hudsygdomme (helbredsoplysninger)

Vi indsamler dine personoplysninger fra følgende kilde(r):

– Direkte fra dig

Vi behandler dine personoplysninger på følgende juridiske grundlag:

– Artikel 6.1.a (samtykke)

– Afsnit 10 i databeskyttelsesloven

Vi deler dine personoplysninger med:

– Omhu Group-koncerner

– Tekniske tjenesteudbydere, der som databehandlere vil hjælpe os med databehandlingsaktiviteter

Vi opbevarer personoplysninger, der er behandlet til dette formål:
Så længe det er nyttigt og nødvendigt med det formål at forbedre algoritmen. Personoplysningerne slettes, hvis vi vurderer, at de ikke længere er nyttige i forhold til forbedring af algoritmen
3. KONSEKVENSER VED BEHANDLINGSPROCESSEN

Som beskrevet ovenfor bruger du appen til at dokumentere og spore, hvordan din hud påvirkes i forskellige situationer. Vi bruger som nævnt i formål 4 billederne til at udvikle og forbedre en algoritme, der med tiden vil være i stand til at hjælpe dig og andre mennesker, der lider af hudsygdomme, med behandlingen af disse sygdomme. Derfor vil de fotos, som du uploader til Hudsvar, blive inkluderet i oplæringen af algoritmen for at gøre det muligt at identificere mønstre i indholdet af billederne og derved diagnosticere og forudsige udviklingen af den potentielle hudsygdom.

4.OVERFØRSEL TIL LANDE UDENFOR EU/EØS

Vi bruger tjenesteudbydere (f.eks. databehandlere, der kun handler i henhold til vores instruktioner), hvoraf nogle kan være placeret uden for den region eller det land, hvori du bor, for at yde teknisk support eller tjenester, der omfatter vedligeholdelse og udvikling af appen. Vi kan beslutte at hoste data fra en af vores koncernvirksomheder eller bruge en tjenesteudbyder, der bruger en cloud-struktur.

Dette betyder, at data kan overføres til servere uden for EU/EØS, herunder USA. For mere information, herunder om de specifikke lande, bedes du kontakte privacy@leoilab.com.

Sådanne overførsler finder sted på følgende juridiske grundlag:

a) EU-US Privatlivsbeskyttelse – https://www.privacyshield.gov/list

b) Landet/landene er af Europa-Kommissionen blevet vurderet til ikke at have et passende niveau af beskyttelse af personoplysninger. Vi vil give passende garantier for overførslen:

  • Ved brug af “standardkontraktbestemmelser om overførsel af personoplysninger til tredjeland”, som offentliggjort af Europa-Kommissionen, eller enhver anden kontraktmæssig aftale godkendt af de kompetente myndigheder. Du kan få en kopi af kontrakten/aftalen ved at kontakte os på privacy@omhu.com.
5. DINE RETTIGHEDER

Du har følgende rettigheder:

  • Du har ret til at anmode om adgang, berigtigelse eller sletning af dine personoplysninger.
  • Du har også ret til at begrænse behandlingen af dine personoplysninger.
  • Hvis behandling af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. Din tilbagetrækning påvirker ikke lovligheden af den behandling, der allerede er udført, før du trak dit samtykke tilbage. Du kan trække dit samtykke tilbage ved at kontakte Omhu/Hudsvar via kontaktformularen i appen .
  • Du har ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format (dataportabilitet).
  • Du kan altid indgive en klage til en databeskyttelsesmyndighed, f.eks. Datatilsynet.

Desuden har du ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine personoplysninger som følger:

  • Hvis behandling af dine personoplysninger er baseret på artikel 6, stk. 1, litra e) eller artikel 6, stk 1, litra f), se ovenfor vedrørende juridisk grundlag, har du ret til at gøre indsigelse af grunde, der vedrører din specifikke situation, på ethvert tidspunkt omkring behandling af dine personoplysninger.
  • Hvor dine personoplysninger behandles til direkte markedsføringsformål, har du ret til, på ethvert tidspunkt, at gøre indsigelse mod behandlingen af personoplysninger om dig til sådan markedsføring.

 

Du kan gøre brug af dine rettigheder ved at sende os en e-mail via kontaktformularen i appen. E-mailen vil således indeholde dit anonyme bruger-ID, så vi kan spore hvilke data der er dine. Hvis du har brug for hjælp til at gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte Omhu på privacy@omhu.com.

Der kan være betingelser eller begrænsninger for disse rettigheder. Det er derfor ikke sikkert, at du, f.eks. har ret til dataportabilitet i det specifikke tilfælde –  dette afhænger af de specifikke omstændigheder ved behandlingsaktiviteten.

Sidst opdateret: 02.09.2020